Over de Parelhoeve

Op Pleegzorgboerderij De Parelhoeve woont het ‘groot pleeggezin’ van de vaste pleegouders Leo en Jannette Bevaart op een mooi landelijk plekje aan de rand van het dorp Fijnaart in West-Brabant.

Ze hebben 3 eigen kinderen in de leeftijd van 19 tot 29 jaar, waarvan de twee oudste zonen inmiddels hun eigen plekje gevonden hebben. Hun eigen dochter van 19 jaar woont uiteraard nog thuis.

Daarnaast wonen er 5 pleegkinderen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar.
De meeste van deze pleegkinderen zijn kinderen van ouders met een beperking en/of psychische problemen, waardoor ze niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. Daardoor betreft het langdurige plaatsingen, wat betekent dat de pleegkinderen op De Parelhoeve blijven wonen, totdat ze op eigen benen kunnen staan (volgens natuurlijk verloop).
De vaste pleegouders Leo en Jannette Bevaart hebben over alle pleegkinderen de Pleegoudervoogdij gekregen, dus het gezag over de kinderen.
Dit is iets wat je niet zomaar krijgt: Pleegzorg, Jeugdzorg, biologische ouders, Raad van de Kinderbescherming, maar ook 3 kinderrechters moeten er allemaal achter kunnen staan. Leo en Jannette zijn blij dat ze dit vertrouwen hebben gekregen van de instanties.
Boerderij

Ook hebben ze 4 lieve honden, konijnen, geitjes en kippen bij, want ze houden niet alleen van kinderen, maar ook van dieren.

Jannette heeft diverse jaren met veel plezier in de Gehandicaptenzorg en bij de Thuiszorg gewerkt. In de Gehandicaptenzorg heeft ze gewerkt met ernstig lichamelijk gehandicapten. Zij heeft haar baan opgegeven, om thuis bij de pleegkinderen te kunnen zijn.

Leo heeft zijn werk bij een Glasfabriek als oven-operator, alwaar hij het heel erg naar zijn zin heeft. Hij heeft vol-continuediensten, waardoor hij ook vaak overdag thuis aanwezig is om er voor de kinderen te zijn.

Leo en Jannette zijn een (h)echt team!

Hun ‘christen-zijn’ neemt een belangrijke plaats in, in hun leven. De liefde voor de kinderen was er altijd al, maar zij voelen zich door de Heer geroepen om dit mooie pleegzorgwerk te mogen doen. Zij vinden het fijn om de pleegkinderen liefdevol in hun gezin op te nemen en hen daarbij te leren dat ze een Parel in Gods Hand zijn!

Door hun jarenlange pleegzorgervaring hebben ze – in samenwerking met traumadeskundigen- diverse pleegkinderen kunnen helpen met hun traumaverwerking, waardoor ze weer kunnen lachen en genieten van het leven. Heerlijk om te zien!

tn__MG_6956 tn__MG_6963 tn_IMG_6946 tn_IMG_6998 tn_IMG_7010