eendjeOnze visie en missie

Op De Parelhoeve wonen 5 pleegkinderen die om uiteenlopende redenen niet bij hun eigen ouders kunnen verblijven. Veelal hebben de ouders een beperking of psychische problemen, waardoor deze kinderen op de Parelhoeve blijven wonen, totdat ze op eigen benen kunnen staan.

De vaste verzorgers, Leo en Jannette Bevaart, geven deze kinderen een liefdevol plekje op De Parelhoeve, waar ze zich geliefd, veilig en geborgen kunnen voelen en waar ze mogen weten dat ze ‘een Parel in Gods Hand’ zijn.

Leo en Jannette brengen hen normen, waarden en sociale vaardigheden bij.

Ook bieden zij hen de rust, de regelmaat en de ruimte die ze zo hard nodig hebben en leren zij hen respect voor elkaar te hebben. Daarnaast vinden zij gezelligheid heel belangrijk.

Op De Parelhoeve kunnen de kinderen gewoon kind zijn door te spelen in de grote speeltuin met de andere kinderen, wat goed is om hun sociale vaardigheden op te bouwen.

Ook worden zij gestimuleerd om aan een goed zelfbeeld te werken en krijgen zij de ruimte om zich te ontwikkelen.

Daarnaast kunnen ze afleiding vinden in het verzorgen/knuffelen van de honden en konijnen en binnenkort ook de geitjes, kippen en de cavia’s.
Door de kinderen te leren met dieren om te gaan en deze te verzorgen, ontwikkelen ze ook verantwoordelijkheidsgevoel en wordt hun eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroot.